Het organiseren van dialooggesprekken in de Deventer wijken slaat aan. Dit blijkt uit succesvol verlopen bijeenkomsten in onder meer de Fontein in Colmschate, het Filosofiecafé en in Diepenveen.

Stichting Deventer in Dialoog heeft onlangs besloten om een andere koers te gaan varen. Dialooggesprekken zullen niet meer alleen in hoofdzaak tijdens de jaarlijkse Dag van de Dialoog worden gehouden. “In april vinden er in de Fontein in Colmschate opnieuw twee dialooggesprekken plaats”, zegt voorzitter Roos Stoutenbeek. “Wij zijn heel blij, dat de Fontein en ook natuurlijk andere activiteitencentra, aan ons initiatief willen meewerken”.

Stoutenbeek: “Onlangs kwamen wij er achter, dat wil je de dialooggedachte meer bekendheid geven, je jezelf ook meer moet laten zien. De afgelopen jaren hadden we veel succes met de Dag van de Dialoog. Maar wij zagen ook dat het aantal deelnemers wat terugliep. Wij denken, dat dit komt, doordat Stichting Deventer in Dialoog met één evenement per jaar, niet voldoende in beeld is. Als je éénmaal per jaar een dialoogevenement organiseert, is dat natuurlijk leuk, maar dit blijft onvoldoende hangen”. “Daarom hebben we besloten om op meer tijdstippen per jaar dialooggesprekken te gaan organiseren, het liefst in alle wijken en dorpen van Deventer.”, aldus Roos Stoutenbeek.

De stichting spreekt momenteel met vertegenwoordigers van meerdere organisaties en instellingen waar in de nabije toekomst mogelijk dialoogbijeenkomsten kunnen worden gehouden.

Stoutenbeek: “Wij willen graag Deventenaren door middel van dialooggesprekken met elkaar verbinden, waardoor zij wellicht meer begrip krijgen voor elkaars standpunten. Op die manier proberen wij een positieve impuls te geven aan de Deventer samenleving”.

Organisaties en/of instellingen die dialoogbijeenkomsten willen organiseren, kunnen een e-mail sturen naar .

Please follow and like us: