1 15Projectleider José Boone kreeg op vrijdag 31 mei het vredesinsigne van Jan Bugter, oud directeur van Sallcon en Ambassadeur van de Ambassade van Deventer, opgespeld. Dit gebeurde tijdens de officiële opening van De Ambassade van Vrede in de Herberg van Ars in Deventer. Het vredesinsigne is bestemd voor een Deventenaar die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor vrede in de stad. José Boone is projectleider van Deventer Dialoog en oprichter van Bureau Via Dialoog. Zij is de eerste Deventenaar die het vredesinsigne ontvangt.
Ministerie van Vrede
Het Ministerie van Vrede is een landelijk initiatief van IKV Pax Christi. Vanuit de motivatie dat er juist voor een belangrijk onderwerp als vrede geen ministerie bestond. Het Ministerie van Vrede wordt bemand door Minister van Vrede Jörgen Raymann en een speciale staatssecretaris. Ondersteuning vindt plaats vanuit de Ambassades in het hele land. Waaronder nu ook Deventer, waar de Herberg van Ars aan de Rielerweg nu als Ambassade is geopend.
Dit jaar is er landelijk speciale aandacht voor moedige en creatieve vredesactivisten in binnen- en buitenland, onder de noemer Act for Peace.
Please follow and like us: